Contact Dennis van Londen
steigerhoutspecialist

Veelvoorkomende vragen

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De meubelen worden speciaal voor je op maat gemaakt. Dat kost tijd. Na bestelling zal de levertijd ongeveer zes tot 8 weken bedragen. Binnen deze periode word je gebeld om een bezorgdag af te spreken. Wij werken altijd met marges van twee uur. (bijvoorbeeld tussen 13.00 en 15.00 uur)


Moet steigerhout voor buiten gebruik worden behandeld?

Gebruikt steigerhout heeft al lange tijd buiten op bouwsteigers gelegen zonder noemenswaardige achteruitgang. Het is als het ware al geïmpregneerd en je zult merken dat het net als teakhout met de jaren meer vergrijst. Het is niet onverstandig om tuinsets die buiten blijven staan in het najaar op een tegel te zetten i.v.m. optrekkend vocht. Dit komt de levensduur van de meubels zeker ten goede. De meubelen kunnen dus goed onbehandeld buiten blijven staan.

Uiteraard is het altijd beter om de meubelen te behandelen. Je kunt je meubelen door ons laten beitsen (transparant kleurloos / white wash / grey wash / etc).


Moet ik steigerhouten meubelen onderhouden voor het verlengen van de levensduur?

Wanneer je ervoor kiest om je steigerhouten meubelen goed te onderhouden dan verleng je zeker de levensduur. Door er voor te zorgen dat ze niet altijd op een natte ondergrond staan, voorkom je slijtage. Je kan je meubels ook laten beitsen. Hiermee geef je het steigerhout een andere kleur maar het verlengt niet direct de levensduur.


Hoe onderhoud ik steigerhouten meubelen?

Het voordeel aan steigerhout is dat het bijna geen onderhoud nodig heeft. Dat is één van de redenen dat steigerhouten meubelen zo populair zijn voor buiten. Het beste kun je de meubelen onderhouden door ze met lauw water en groene zeep schoon te maken.


Wat is de garantieprocedure?

Het komt zelden voor dat één van onze klanten problemen heeft met de steigerhouten meubelen. Is dit toch het geval, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dan bespreken we gezamenlijk de mogelijkheden voor een passende oplossing.


Doet VanLonden ook aan maatwerk?

VanLonden doet zeker aan maatwerk.  Heb je zelf ideeën voor een ontwerp, dan horen wij dat graag. Wij kunnen allerlei soorten steigerhouten meubelen maken. Maar we werken ook andere ideeën van steigerhout uit. Vormen, afmetingen, kleurafwerking, je kunt alle kanten op.

Neem contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.


Hoe maak ik steigerhouten meubelen voor het eerste gebruik schoon?

Onze steigerhouten meubelen worden gemaakt van gebruikte vergrijsde steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de bouw. Het cement en schuursel zorgen voor dat mooie robuuste en doorleefde karakter. Voor binnengebruik is het verstandig om de meubelen eerst goed schoon te maken met een harde borstel en een sopje van zeep. Zo krijg je alle stof en de cementresten er goed uit. Eventueel goed afdrogen met een oude doek.


Wat is het verschil tussen nieuwe en gebruikte steigerplanken?

Zoals de naam al verklapt zijn gebruikte steigerplanken gebruikt. De planken zijn meerdere malen verhuurd, er is overheen gelopen en ze hebben tijden in weer en wind gelegen. Dit zorgt voor de specifieke grijze kleur en de robuuste uitstraling. Nieuwe planken komen rechtstreeks uit de fabriek en zijn wat geler van kleur. Als deze planken een tijdje buiten liggen worden ze wel grijzer maar ze krijgen nooit dezelfde uitstraling als gebruikte planken.


Zijn de genoemde prijzen inclusief BTW?

De prijzen die getoond worden op de website zijn altijd inclusief BTW.


Hoe zit het met splinters bij steigerhouten meubelen?

Er is nog geen hout uitgevonden dat niet op de een of andere manier een splinter kan geven, zo ook steigerhout. Zorgvuldig schuren beperkt dit tot een minimum. En het betrekkelijke voordeel van snelgroeiend vurenhout is dat als het splintert, het lange en zachte splinters zijn.

Wij schuren de meubels met veel zorg maar proberen tegelijkertijd om het mooie oude grijs en de robuustheid van de meubelen te behouden.


Hoe verloopt de bezorging bij VanLonden?

Iedere bestelling kan gratis afgehaald worden. Heb je liever dat wij je bestelling opsturen, dan kan dat via een pakketservice of ons eigen vervoer. De bezorging hangt natuurlijk mede af van de grootte van je bestelling.


Wat zijn de bezorgkosten?

Bezorgen met de bus:
Meubelen worden zowel door ons als door een pakketdienst bezorgd. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de afstand:

Bezorgkosten


Op welke manieren kan ik betalen?

Wanneer je een bestelling bij ons hebt geplaatst kun je betalen via een bankoverschrijving of ideal. Als het bedrag van je bestelling op onze bankrekening is bijgeschreven, gaan wij direct met je meubelen aan de slag.
In overleg wordt de levertermijn afgesproken.

Achteraf betalen
Liever achteraf betalen? Dat is geen probleem bij VanLonden Steigerhout. Onze koeriers beschikken over een mobiel pinapparaat zodat je ervoor kunt kiezen om jouw meubel af te rekenen, wanneer je het ontvangt.

Onze bankgegevens zijn:

VanLonden.com
T.n.v Dennis van Londen
IBAN/Rekeningnummer: NL71ABNA0468165029
BIC nummer: ABNANL2A


Kan ik mijn bestelde steigerhouten product(en) ook komen afhalen? En zo ja, waar?

Dit kan zeker. En het scheelt je ook nog eens bezorgkosten. Kom je buiten de openingstijden dan is het verstandig om van te voren even contact met ons op te nemen.

Ons adres is:
Dukaatstraat 5
4903 RN Oosterhout, Noord Brabant


Waarom beitsen?

Beitsen is het aanbrengen van een zogenaamde transparante of dekkende laag. Beits beschermt de vezels van het steigerhout tegen bijvoorbeeld regen en wind. Wanneer je een steigerhouten meubel insmeert met beits voorkom je erosie.


Waarom lakken?

Je kunt ook overwegen om je steigerhouten meubelen te lakken  met een speciale lak. Wanneer je een goede lak aanbrengt op je steigerhouten meubelen brengt dit veel voordelen met zich mee: slijtvast, nauwelijks kans op deuken, bestand tegen vlekken en minimaal onderhoud.


Wat is een nano coating?

Een nano coating is een speciale beschermlaag die je aanbrengt op de steigerhouten meubelen. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat vloeistoffen niet in het steigerhout trekken. Wanneer je de nano coating aanbrengt zullen de kleuren van de meubelen niet veranderen.


Waarom staat mijn gewenste maat niet bij het steigerhouten product dat ik zoek?

Bij sommige producten staat een aantal standaard maten. Maar VanLonden maakt daarnaast alles op de gewenste maat. Heb je dus een afwijkende wens, neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-16 962 053 of mail naar dennis@vanlonden.com.


Hoe kan ik VanLonden bereiken?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.30 uur en 17.00 uur. Mailen kan uiteraard altijd.

Een afspraak maken met één van onze mensen? Wij staan voor je klaar op maandag-, woensdag- en donderdagavond en de zaterdagochtend (zondags zijn wij gesloten).


Heeft vanLonden.com een showroom?

VanLonden.com heeft een grote productiehal (meer dan 900m2) waar we met 15 man werken. We zijn echt de producent van de steigerhouten meubelen dus u zit aan de bron. Wij hebben helaas geen grote winkel of showroom. We besparen daarmee maandelijkse hypotheek en dure verkoopmedewerkers, daardoor kunnen we u scherpe prijzen en KNAL-kortingen aanbieden.

Natuurlijk bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij VanLonden.com. We zijn altijd bezig met de productie van de meubelen, deze kunt u komen bekijken en voelen. U krijgt daardoor een goed idee hoe uw meubel er uit komt te zien. Uiteraard kunnen wij dan gelijk uw vragen beantwoorden en een offerte voor u maken.


Werking van houten meubelen in uw huis, hoe komt dat?

De luchtvochtigheid
De hoeveelheid waterdamp in de lucht wordt uitgedrukt in relatieve vochtigheid en een percentage. Dit hoort eigenlijk ook zo bij onderhoud aan een houten meubel (of houten vloer). Het is belangrijk om de luchtvochtigheid het hele jaar te monitoren in de woning, zeker als je in het bezit bent van meerdere houten meubels of een houten vloer. Denk ook aan de gezondheidsaspecten voor de mens, maar hier komen we later op terug. Als de luchtvochtigheid te hoog of te laag is kunnen er problemen optreden. Een optimale relatieve luchtvochtigheid ligt in het geval uw steigerhoutenmeubelen rond de 50-60 %.

Gezondheidsproblemen?
Bij een langdurige zeer lage luchtvochtigheid zal naast schade aan de houten meubelen / vloer ook de kans op gezondheidsklachten toenemen. Slijmvliezen drogen uit, waardoor chronische keelklachten ontstaan en klachten als droge ogen en neus.
De klachten zullen verergeren naarmate het luchtvochtigheidspercentage verder onder de 35% daalt. Helaas komen in de praktijk percentages ruim onder de 30% voor, zonder dat bewoners ervan op de hoogte zijn.

Hoe is dit te voorkomen?
Schaf in elk geval een digitale hygrometer aan om erachter te komen of de luchtvochtigheid in orde is. En zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in elk geval het hele jaar door boven de 40% ligt. Nog beter is een luchtvochtigheidspercentage tussen de 50-60%. Een te lage luchtvochtigheid los je normaal gesproken op door het plaatsen van een luchtbevochtiger.


Er is een lat gebroken van mijn lattenbodem, wat nu?

De lattenbodems worden gemaakt van zeer flexibel hout. De latten zijn heel stevig, maar we hebben te maken met een natuurproduct. In een heel enkel geval kan er een lat breken, vaak precies op een noest. Dat is dan de zwakste plek van de lat. We vinden dit heel vervelend, maar we kunnen het helaas niet voorkomen. Uiteraard willen we het wel goed oplossen. Op onze kosten sturen we u een lat op (en nog 1 extra als reserve). U kunt de lat dan eenvoudig omwisselen.


Hoe geef ik de posities aan van trap, glijbaan, kast etc bij de bedden?

Om goed aan te kunnen geven waar je een trap, glijbaan, huisje of kast wilt bij het bed, zie je op de tekening wat de posities zijn.
posities trap bij bed


Hoe reinig ik de tuinkussens?

Zitten er vlekken op de tuinkussens? Bij het verwijderen van een vlek raden wij u aan om als volgt te werk te gaan:

– Zorg ervoor dat de stof van uw kussenhoes goed droog is.
– Verwijder het vuil op de kussenhoes met een zachte borstel.
– Maak de vlek vochtig met water. U kunt een natte doek gebruiken of een plantenspuit.
– Doe 100ml milde zeep in 4 liter warm water. Let op! Geen kokend water. Het water mag ongeveer 40 graden zijn.
– Wrijf de vlek in met een borstel en laat het even intrekken.
– Spoel de vlek voorzichtig af met water. Let op! Zorg dat de kussenhoes niet volledig nat wordt, dan kunnen er kringen ontstaan.
– Laten de kussenhoes goed drogen.


Wat als de tuinkussens echt door en door nat zijn geworden:?

Maakt u zich niet druk, Het beste is dan om de hoes van de vulling af te halen, en de vulling op een droge plek te laten drogen. Zo krijgt de vulling de kans om te luchten (en minder kans om te verstikken in de natte hoes).


Mag de stof ook in de wasmachine?

Onze outdoor stof kan gewassen worden op 30graden in de wasmachine
De stof mag niet in de droger, laat deze lekker drogen op het wasrek of in de buitenlucht.
De stof mag wel gestreken worden.

tuinkussens reinigen