Contact Dennis van Londen
steigerhoutspecialist

Steigerhout afwerken

Steigerhouten bank white washSteigerhout afwerken

Steigerhout heeft van zichzelf al een karakteristieke en robuuste look. Een uitstraling die in ieder interieur tot zijn recht komt. Maar wil je de steigerhouten meubelen toch naar eigen smaak afwerken, dan kan dat natuurlijk.

Uitstraling en levensduur
VanLonden Steigerhouten Meubelen biedt de mogelijkheid tot verschillende afwerkingen. Van een kleurbeits – denk aan white wash of grey wash – tot aan lakken of coaten. Met de juiste houtafwerking krijgt je meubel de gewenste uitstraling. Daarnaast kun je met een afwerking ook de levensduur van het hout verlengen (en onderhoud minimaliseren).

Beits
Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels van bijvoorbeeld hout te beschermen tegen weer en wind. Daarnaast geeft een beits het oppervlak een mooi uiterlijk. Dit is zeker het geval met Tenco Steigerhout Beits, een kwalitatief merk dat wij met veel plezier gebruiken.

Tenco Steigerhout Beits 
Steigerhout met nano coatingTenco Steigerhout Beits is een beits op waterbasis die bestemd in voor zachte houtsoorten zoals bijvoorbeeld vurenhout. De beits geeft je objecten in de tuin of woning een nostalgische afwerking. Ze krijgen het karakter van doorleefd hout. Door de transparante werking blijft de houtstructuur mooi zichtbaar.

White wash, grey wash
Met de kleurbeits van Tenco geef je je meubelen een eigen uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor white wash (zie foto) of grey wash. Ook in deze kleurafwerking blijft de houtnerf goed zichtbaar. Wil je dat niet, dan kies je voor een volledig dekkende kleur.

Lak
Steigerhouten meubelen kunnen ook gelakt worden. Lak wordt gebruikt om hout te beschermen tegen inwerkingen van buitenaf zoals bijvoorbeeld het weer. VanLonden maakt gebruik van een industriële acryllak op waterbasis. Net als bij beitsen wordt het hout voor het lakken goed glad, stof- en vetvrij gemaakt voor een optimale dekking.

Nano coating
Whitewash greywash blackwash afwerkingenOm je steigerhouten meubelen optimaal te beschermen tegen vloeistoffen kun je het beste een nano coating aan (laten) brengen. Een nano coating is een speciale beschermlaag die ervoor zorgt dat vloeistoffen niet in het steigerhout trekken. De nano coating heeft geen effect op de kleur van de meubelen.

Wil je zelf een nano coating aanbrengen? Dat kan met onze kwalitatieve nano coating.