Contact Dennis van Londen
steigerhoutspecialist

Steigerhouten meubelen

Steigerhout met nano coating

Onderhoud steigerhouten meubelen

Geïmpregneerd van nature
Gebruikt steigerhout heeft al lange tijd buiten op bouwsteigers gelegen zonder noemenswaardige achteruitgang. Het is als het ware al geïmpregneerd en je zult merken dat het met de jaren meer vergrijst.

Kies een plek met luchtcirculatie
Het is aan te bevelen om tuinsets die in het najaar/winter buiten blijven staan op een plek te zetten met voldoende circulatie om te drogen. Dit komt de levensduur van de meubels zeker ten goede en het voorkomt slijtage. De meubelen kunnen dus prima onbehandeld buiten blijven staan.

Nano coating
Wil je zeker weten dat je meubelen winterproof zijn en tegelijkertijd de levensduur verlengen, behandel ze dan met een nano coating. De nano coating is eenvoudig zelf aan te brengen en biedt de beste bescherming voor je steigerhouten meubelen.

Beits
Uiteraard kan je er ook voor kiezen om je meubelen te laten behandelen in de gewenste kleur. We kunnen ze voor je beitsen in o.a. transparant kleurloos / white wash / grey wash. Om deze kleur te behouden, dien je de behandeling jaarlijks te herhalen.

Bijna onderhoudsvrij
Het voordeel aan steigerhout is dat het bijna geen onderhoud nodig heeft. Dat is één van de redenen waarom steigerhouten meubelen zo populair zijn voor buiten. Als je de meubels na de winter weer gaat gebruiken, kun je ze daarvoor even afdoen met lauw water en groene zeep. Ook voor het allereerste gebruik kun je de steigerhouten meubelen op deze manier schoonmaken.