Contact Dennis van Londen
steigerhoutspecialist

VanLonden steigerhout

Ambachtelijke geluiden en de karakteristieke geur van versgezaagd hout. Alles in onze ruime loods in Oosterhout (Noord Brabant) ademt vakmanschap.

Stapels lange grijze steigerplanken liggen klaar om omgetoverd te worden tot duurzame en robuuste meubels. Tuinbanken en tafels, maar ook eettafels, kinderbedden stoelenbarkrukkenbijzettafeltjesbedden en bureaus. De steigerhouten meubels komen in alle maten en vormen, want dat bepalen onze klanten zelf.


Hout voor steigers
Steigerplanken zijn gemaakt van vurenhout van bomen die algemeen voorkomen in heel Noord-Europa. De planken zijn zeer flexibel en hebben een dikte van 3 a 3,2 cm. Bouwvakkers en schilders gebruiken deze planken om op hoogte te kunnen werken.

Steigerhout is een recycleproduct
Nadat het hout dienst heeft gedaan als steigerplank, vindt het zijn weg naar een tweede leven. VanLonden gebruikt het recycleproduct om er robuuste en duurzame meubels van te maken. Meubels met een verleden en een verhaal. Maar vooral mooie, comfortabele meubelen die nog jarenlang meegaan en het milieu ontzien.

Belangstelling voor steigerhout blijft toenemen
Steigerhouten meubelen passen bovendien in ieder interieur. Dennis van Londen: ‘Steigerhout vult een nieuwe stroming in. Geen hype. Een hype is van korte duur, maar de belangstelling voor deze meubelen is de afgelopen zeven jaar dat wij ze maken alleen maar toegenomen.”

Mix and match
Die populariteit is volgens Dennis te danken aan, wat hij fusion noemt. “Onze ouders kochten meubilair dat bij elkaar hoorde. Kasten, tafels, eetkamerstoelen, zithoek, allemaal één stijl. Maar de jonge generatie drukt nu haar stempel op de woninginrichting.  Je zou die nieuwe stroming ‘fusion’ kunnen noemen. Strakke design stoelen bijvoorbeeld zijn uitstekend te combineren met een eettafel van dat prachtige grijze hout. Dat matcht geweldig!’


Steigerhout, perfect en authentiek meubelhout
Wat wij nu doen is van oude planken nieuwe meubelen maken. Nee, je kunt hier eigenlijk geen nieuwe planken voor gebruiken. Oude planken herken je meteen aan de verweerde structuur, de deukjes, aan het feit dat je kunt zien dat ze gebruikt zijn.

Ze zijn dan niet veilig meer als steigerplank, maar uitstekend geschikt als meubelhout. En met een zekere charme die alleen steigerhout heeft. Het hout heeft ‘geleefd’.

VanLonden, wie zijn wij?